Saláta olasz módra
Egy olyan receptet hoztunk most nektek, amit még a legizgalmasabb mediterrán éttermek is megirigyelnének. Az étel ami dúsgazdag vitaminokban és hasznos tápanyagokban, nem telíti el a gyomrot és frissítő hatásával egy valóságos energiatöltet.
Vegán saláta növényi fehérjével, házi készítésű olasz dresszinggel, tofu fetával, articsókával, paprikával és egyéb finomsággal. |
Az étel egyik nagy előnye, hogy különösebb előkészület nélkül egyszerűen elkészíthető és tálalható, tökéletes fogás a hétköznapi étkezésekhez. Tápértékének és hatóanyagainak köszönhetően viszont egy támogató, egészséges, könnyed ételről beszélhetünk.
Hozzávalók
Előkészítés | Elkészítés | Adag |
10 perc | 20 perc | 4 adag |
- 5-8 darab tofu kocka leeresztve és préselve
- 2 kávéscsésze fehér bab
- Apróra vágott saláta levél
- Apróra vágott paprika
- Articsóka szív aprítva
- Közepes méretű paradicsomok apróra vágva
- Ízlés szerinti kruton kockával
- Dresszing (hamarosan készítjük)
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra
- Kockázzuk fel a tofut és helyezzük egy rétegben egy tepsire. 10 percig süssük majd fordítsuk meg és további 10 percet hagyunk neki. Kivétel után azonnal rakjuk egy edénybe összeérni.
- Helyezzük a fehér babot egy tálba és hagyjuk ázni az elkészült öntetbe, vagy az általunk választott öntetben legalább 10 percig.
- Öntsük össze a már felvágott zöldségeket, adjuk hozzá a tofut és babot, majd öntsük rá a kenyérkockás dresszinget.
- Ízlés szerint tovább ízesíthető sóval, frissen őrölt borssal.
Az a legjobb ebben a receptben, hogy nem kell aggódnunk a pontos betartása miatt. Minél többször készítjük el ezt az ételt, annál inkább látni fogjuk, hogy az elkészítés számos módon végezhetjük.
A dresszing lényege, hogy könnyű legyen és harmonizáljon a többi alapanyaggal ezért a tofu feta és a fehér bab levét használjuk. Mielőtt a két alapanyagot apróra szeletelnénk, szűrjük le a levüket és gyűjtsük össze egy edénybe. Fogjuk a krutonokat és olivaolajon egy serpenyőben süssük őket 5 percig. A kész krutonokat helyezzük az edényben összegyűjtött "alaplevünkbe" majd kevergessük addig, amíg a kenyérkockák szépen megszívják magukat és omlósak lesznek. Minél omlósabbak a krutonok annál ízletesebb lesz a salátával összekeverve.
Tipp 💡
A dresszinghez bármilyen előre elkészített öntetet hozzákeverhetünk, az eredmény így még izgalmasabb lehet.
Tápanyag értékek
Megnevezés | %Napi érték |
Kalória / adag | 173 |
Zsírok 18.7 g | 24% |
Koleszterin 0 mg | 0% |
Szénhidrát 2.8 g | 1% |
Cukor 2.4 g | |
Kalcium 7.2 mg | 1% |
Cink 0 mg | 0% |
Telített zsírok 2.7 g | |
Nátrium 202.8 mg | 9% |
Rostok 0.1 g | 0% |
Fehérje 0.1 g | 0% |
Vas 0.2 mg | 1% |
Folsav (B9) 1.5 µg | 0% |
Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket. A VIT Magazinban még sok hasonlóan érdekes tartalmat találsz magadnak, ha pedig az Expert Immune™ Multivitaminnal kapcsolatban van kérdésed, írj nekünk bizalommal az info@vitmedical.hu e-mail címre.😊