Saláta olasz módra

Egy olyan receptet hoztunk most nektek, amit még a legizgalmasabb mediterrán éttermek is megirigyelnének. Az étel ami dúsgazdag vitaminokban és hasznos tápanyagokban, nem telíti el a gyomrot és frissítő hatásával egy valóságos energiatöltet. 

Vegán saláta növényi fehérjével, házi készítésű olasz dresszinggel, tofu fetával, articsókával, paprikával és egyéb finomsággal.

 
Az étel egyik nagy előnye, hogy különösebb előkészület nélkül egyszerűen elkészíthető és tálalható, tökéletes fogás a hétköznapi étkezésekhez. Tápértékének és hatóanyagainak köszönhetően viszont egy támogató, egészséges, könnyed ételről beszélhetünk.

Vit medical - olaszos salata - 1

 

Hozzávalók

Előkészítés Elkészítés Adag
10 perc 20 perc 4 adag

 

  • 5-8 darab tofu kocka leeresztve és préselve
  • 2 kávéscsésze fehér bab
  • Apróra vágott saláta levél
  • Apróra vágott paprika
  • Articsóka szív aprítva
  • Közepes méretű paradicsomok apróra vágva
  • Ízlés szerinti kruton kockával
  • Dresszing (hamarosan készítjük)

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  • Kockázzuk fel a tofut és helyezzük egy rétegben egy tepsire. 10 percig süssük majd fordítsuk meg és további 10 percet hagyunk neki. Kivétel után azonnal rakjuk egy edénybe összeérni.
  • Helyezzük a fehér babot egy tálba és hagyjuk ázni az elkészült öntetbe, vagy az általunk választott öntetben legalább 10 percig.
  • Öntsük össze a már felvágott zöldségeket, adjuk hozzá a tofut és babot, majd öntsük rá a kenyérkockás dresszinget.
  • Ízlés szerint tovább ízesíthető sóval, frissen őrölt borssal.

Az a legjobb ebben a receptben, hogy nem kell aggódnunk a pontos betartása miatt. Minél többször készítjük el ezt az ételt, annál inkább látni fogjuk, hogy az elkészítés számos módon végezhetjük. 

A dresszing lényege, hogy könnyű legyen és harmonizáljon a többi alapanyaggal ezért a tofu feta és a fehér bab levét használjuk. Mielőtt a két alapanyagot apróra szeletelnénk, szűrjük le a levüket és gyűjtsük össze egy edénybe. Fogjuk a krutonokat és olivaolajon egy serpenyőben süssük őket 5 percig. A kész krutonokat helyezzük az edényben összegyűjtött "alaplevünkbe" majd kevergessük addig, amíg a kenyérkockák szépen megszívják magukat és omlósak lesznek. Minél omlósabbak a krutonok annál ízletesebb lesz a salátával összekeverve.

VIT Medical Receptek

Tipp 💡

A dresszinghez bármilyen előre elkészített öntetet hozzákeverhetünk, az eredmény így még izgalmasabb lehet.

Tápanyag értékek

Megnevezés %Napi érték
Kalória / adag 173
Zsírok 18.7 g 24%
Koleszterin 0 mg 0%
Szénhidrát 2.8 g 1%
Cukor 2.4 g 
Kalcium 7.2 mg 1%
Cink 0 mg 0%
Telített zsírok 2.7 g
Nátrium 202.8 mg 9%
Rostok 0.1 g 0%
Fehérje 0.1 g 0%
Vas 0.2 mg 1%
Folsav (B9) 1.5 µg 0%

 

VIT Medical Receptek

Köszönjük, hogy elolvastad a cikkünket. A VIT Magazinban még sok hasonlóan érdekes tartalmat találsz magadnak, ha pedig az Expert Immune™ Multivitaminnal kapcsolatban van kérdésed, írj nekünk bizalommal az info@vitmedical.hu e-mail címre.😊